Vejret ved Gardasøen

Gardasøen har perfekt vejr fra midten af foråret til midten af efteråret. Her finder I behagelige temperaturer, der sjældent bliver så høje, at det bliver ubehageligt. Men også på andre tidspunkter er Gardasøen et besøg værd.

Vejret ved GardasøenDe fleste mennesker regner nok først og fremmest Gardasøen i Italien for et rejsemål, der skal besøges om sommeren.

Men faktisk kan området omkring Gardasøen byde på tocifrede dagtemperaturer allerede fra april og helt frem til november.

Godt nok kan der være koldt om natten i foråret, men om dagen kan temperaturen komme op på over 10 grader allerede i april. Og når vi kommer til maj, så er det ikke usædvanligt med temperaturer, der ligger på den rigtige side af 20 grader.

Strand ved GardasøenSommeren er behagelig med gennemsnitstemperaturer i midten af 20’erne om dagen og 15-18 grader om natten.

Og selv når temperaturerne bliver i den lidt for høje ende, så er der ofte en mild brise, der kan køle jer lidt af.

Og sommeren varer langt ind i efteråret. Helt frem til november kan I være heldige at finde tocifrede varmegrader om dagen. Til gengæld begynder nætterne at blive kolde.

Om vinteren ligger temperaturen på 5-8 grader om dagen og omkring frysepunktet om natten.

Sol

Antallet af solskinstimer er ikke overraskende lavest om vinteren og højest om sommeren.

Sommer ved GardasøenOm vinteren er der 3-5 timers solskin om dagen, mens der om sommeren er helt op til 8-9 timer i gennemsnit.

Antallet af solskinstimer om foråret er med sine 5-8 timer lidt højere end efteråret, hvor gennemsnittet ligger på mellem 3 og 7.

Til sammenligning så er antallet af solskinstimer i København mellem 1-2 om vinteren, 4-8 om foråret, 7-8 om sommeren og 2-5 om efteråret.

Nedbør

Der, hvor vejret ved Gardasøen for alvor adskiller sig fra det danske, er på antallet af nedbørsdage.

RegnVed Gardasøen ligger antallet af nedbørsdage nogenlunde stabilt omkring 9-13 dage. Der er flest i maj og færrest i juli.

Til sammenligning er antallet af nedbørsdage i København på mellem 12 og 17 dage; flest om vinteren og færrest om sommeren.

Den største mængde regn falder i november (107 mm), og den laveste mængde kommer i juli (68 mm).

Vandtemperaturer

Vandet i Gardasøen kommer fra smeltet sne og is i bjergene, og derfor er det ret koldt om vinteren og i det tidlige forår.

Badning i søenFra maj begynder vandet dog at have en temperatur, der rent faktisk gør det muligt at svømme i det, hvis du ikke er alt for kuldeskær.

Og om sommeren er vandtemperaturen i Gardasøen rigtig behageligt med temperaturer på helt op til 26 grader.

Lidt afhængig af hvor I befinder jer ved Gardasøen, kan temperaturen også svinge noget. Jo lavere vandet er, jo højere er temperaturen generelt. Så sydpå er vandet som regel lidt varmere end i den nordlige ende af søen.

Hvilken årstid er bedst?

Men hvornår skal I så rejse til Gardasøen? Det kommer meget an på, hvad I gerne vil.

Efterår ved GardasøenDer er ingen tvivl om, at hvis I er til sol og badning, så er sommeren det bedste tidspunkt at besøge Gardasøen på.

På den tid af året er både luft- og vandtemperaturerne højest. Her er det også højsæson, og derfor er alt åbent.

Men det er heller ikke en dum idé at tage til Gardasøen i foråret, hvor vejret er klart bedre end i Danmark. Eller I kan forlænge sommeren lidt ved at tage dertil i det sene efterår. Begge årstider kan byde på dejlig lunt vejr.

Om vinteren er temperaturen naturligvis lavere, og der er derfor ikke så mange gæster. Det betyder, at I ofte kan finde billigere overnatning. Og samtidig er luften krystalklar; hvilket giver en smuk udsigt ud over søen.

Mountain bike vejrVinteren og det tidlige forår/sene efterår er også et godt tidspunkt at besøge Gardasøen på, hvis I vil have en aktiv ferie med f.eks. mountainbiking.

Her får I noget mere behagelige temperaturer i at bevæge jer rundt i end om sommeren.

Så der er ikke nogen gode eller dårlige tidspunkter at tage til Gardasøen på. Det handler udelukkende om, hvad I ønsker af jeres ferie.

Vacance Select

Find dejlige campingpladser ved Gardasøen

Vacance Select tilbyder dejlige campingpladser ved Gardasøen. Lej en plads, et telt, et mobilhome eller en hytte ved Gardasøen.


Vacance Select tilbyder et stort udvalg af campingpladser i hele Italien (og resten af Europa). Lejer du igennem Vacance Select er du sikret en god campingferie.

Hotels.com

Find de bedste hoteller ved Gardasøen

Hos Hotels.com finder du over 600 forskellige hoteller ved Gardasøen. Vælg blandt alle de gode hoteller lige ved søen, i bjergene eller i en af de hyggeligt landsbyer.


Hotels.com har med sine 80.000 hoteller overnatning til alle. Igennem deres samarbejde med både små hoteller og store kæder, kan de altid skaffe dig et hotel, når du har brug for det

DTF Travel

Find en lækker feriebolig (eller et hotel) ved Gardasøen

DTF Travel har en lang række af forskellige overnatningsmuligheder, som du kan vælge imellem ved Gardasøen. Find den type overnatning, der passer bedst til jer.


DTF Travel tilbyder rejser indenfor en lang række forskellige områder som kør selv ferie, storbyferie og ferie i egen bolig.