Seværdigheder ved Gardasøen

Seværdigheder ved Gardasøen
Gardasøen behøver ikke kun være badeferie og god mad. For i området ligger der en række forskellige spændende oplevelser og seværdigheder; fra hyggelige landsbyer og smuk natur til forlystelsesparker og botaniske haver.

Indhold

Hvilken type ferie ønsker du dig?

Seværdigheder ved GardasøenI kan sagtens tage til Gardasøen udelukkende med det formål at slappe af.

De lækre hoteller og gode campingpladser gør, at der er masser at tage sig til, hvis I bare vil nyde solen og tage en dukkert en gang imellem.

Det vil dog være lidt synd, hvis I overhoved ikke rejser jer op fra liggestolen, for Gardasøen er også en område med en lang række spændende seværdigheder og oplevelser.

Først og fremmest er der alle de små, hyggelige landsbyer, der er seværdigheder i sig selv. Det er en oplevelse at gå en tur rundt i centrum eller ved havnen og bare nyde livet, som det udspiller sig for øjnene af jer. Sæt jeg på en hyggelig café og bare nyd stemningen.

Gardasøen er også lig ved smuk natur. Hvis I elsker vandreture, så er det et perfekt sted at tage på ferie.

Mountain bike ved GardasøenEr I til endnu mere aktiv ferie, så er der også masser at foretage sig til lands, til vands og i luften.

Gardasøen kan tilbyde alt indenfor mountainbiking, windsurfing og paragliding. Så der er nok at tage sig til, hvis I vil have lidt action på ferien.

Men udover landsbyerne og naturen, så har Gardasøen også masser at byde på, når det gælder seværdigheder. Her kan I læse om nogle af de mest populære, der ligger ved eller tæt på søen.

Gardaland

Gardaland er intet mindre end Italiens største forlystelsespark. Og I kan derfor sagtens få en hel dag til at gå der, hvis I har børn med.

GardalandHer er en lang række af forlystelser for børn (og voksne) i alle aldre. For de helt små er der en afdeling med bl.a. minitog, karusseller og masser af fantasidyr.

Og for de lidt større børn, så er der en række vilde forlystelser, der sagtens kan give sug i maven.

Prøv f.eks. en af de hele seks forskellige rutsjebaner eller den store, flyvende tallerken med udsigt ud over den sydlige del af Gardasøen.

Parken har også mere rolige oplevelser som delfinshow og en rundtur i parken med tog eller monorail. Der er også masser af restauranter og kiosker.

Gardaland ligger i den sydlige ende ved Gardasøens østlige bred mellem byerne Peschiera og Lazise.

Parco Natura Viva

Parco Natura Viva er en 40 hektar stor dyrepark med over 1.500 dyr fordelt på 250 forskellige dyrearter fra hele verden.

Parco Natura VivaHovedattraktionen er den syv km lang vej, hvor I fra jeres egen bil kan se dyr fra den afrikanske savanne helt tæt på.

I parken er der også en række sjældne planter og blomster samt Dinosaurerparken, der giver et indblik i de spændende fortidsdyr.

Parco Natura Viva ligger kun 20 km fra Gardasøens sydlige ende mellem byerne Bussolengo og Pastrengo.

Sigurtà

Sigurtà-parken er med sine mere end 600.000 m2 en stor oplevelse i både direkte og overført betydning.

SigurtaEr I haveelskere, så er det et sted, som I på ingen måde må snyde jer selv for, hvis I er taget på ferie ved Gardasøen.

Mange botanikere har da også udnævnt Sigurtà-parken som en af verdens mest ekstraordinære parker.

I parken kan I opleve smukke blomsterbede, kæmpe plantearrangementer og flotte søer. Her er også et kæmpe egetræ og en medicinsk urtehave.

Der er masser af muligheder for at komme rundt i parken; fra minitog og bus til cykler og golfvogne.

Sigurtà-parken har åbent fra marts til november og ligger nær byen Peschiera ved Gardasøen.

Monte Baldo

Monte Baldo bjergkædens højest punkt er på 2200 meter. Og det er ikke svært at besøge bjerget, for fra byen Malcesine kan I tage svævebanen op i 2000 meters højde. Herfra har I en fantastisk udsigt ud over søen; hvis vejret da ellers er godt.

Monte BaldoMonte Baldo er et naturreservat med række forskellige planter og blomster. Hvis I er heldige, kan I endda se vilde orkidéer.

Der er også et rigt dyreliv som ugler, ørne, bævere og rådyr. Det er dog mere sandsynligt, at I ser de mange køer, der græsser på bjerget.

Området har et stort stisystem af forskellig sværhedsgrad, så det er også et perfekt sted at vandre.

Vil I hurtigt ned ad bjerget, så kan I vælge at køre på mountainbike. Og skal det gå rigtig hurtigt, så er det også muligt at kaste sig ud med en paraglider.

Venedig, Milano og Verona

De tre byer Venedig, Milano og Verona ligger alle i køreafstand af Gardasøen, så de er mulige at besøge på en dagsudflugt.

VenedigVenedig er en unik by, som man ikke finder på samme måde andre steder. Alene det, at den for en stor dels vedkommende er bygget på pæle, gør den til noget særligt.

Der er da også en grund til, at byen i dag befinder sig på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder.

Besøg Markuspladsen og gå en tur rundt i de små, snævre gader. Eller tag en sejltur i en gondol, der er en sjov turistoplevelse.

Verona er Italiens musikby. Det gamle amfiteater er verdens tredjestørste bevarede amfiteater; og verdens største opera med 22.000 pladser. En operaforestilling her er en kæmpe oplevelse.

MilanoTænker man italiensk mode, så tænker man normalt også Milano. Men faktisk er byen meget mere end mode og design.

Byen kan også byde på en række spændende seværdigheder og attraktioner indenfor historie, arkitektur og kunst.

Besøg f.eks. den imponerende domkirke og Brera malerisamlingen. Og så kan I jo passende tage på shoppingtur bagefter.

Besøger I en af disse tre byer, vil I komme hjem med en masse spændende oplevelser og seværdigheder i bagagen.

Vacanceselect

Hyggelige campingpladser ved Gardasøen

Med hele 25 campingpladser ved Gardasøen kan Vacanceselect tilbyde alt fra små, hyggelige pladser til store resorts med alle faciliteter. Så ligegyldigt om du er på jagt efter en plads til dit telt eller et komplet mobilhome, finder du helt sikkert en campingplads der passer til dig og din familie.


hotels-com

Lækre hoteller ved Gardasøen

Hos Hotels.com finder du over 600 forskellige hoteller ved Gardasøen - fra små, hyggelige pensionater til store resort med et hav af faciliteter. Vælg blandt alle de dejlige hoteller lige ved søen, i bjergene eller i en af de hyggeligt landsbyer.


DTF-Travel

Dejlige ferieboliger ved Gardasøen

DTF Travel har igennem mange år været blandt danskernes foretrukne online rejsebureau. Og det gælder også for Gardasøen, hvor DTF Travel tilbyder en række nøje udvalgte ferielejligheder og ferieboliger til både par og store familier.


Risskov Bilferie

Perfekt kør-selv ferie til Gardasøen

275.000 tilfredse kunder taler deres tydelige sprog. Hos Risskov Bilferie får du den perfekte kør-selv ferie til Gardasøen. Og skulle du alligevel få selv det mindste problem, er der altid dansktalende personale klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Måske er du også interesseret i...