Campingpladser ved Gardasøen

Camping
Camping er stadig den mest populære overnatningsform ved Gardasøen. Og det er da heller ikke så underligt, for næsten ligegyldigt hvad du søger, kan du finde det på en af de mange campingpladser, der ligger rundt om søen.

Indhold

Hvilken type ferie ønsker du dig?

Campingferie har alle dage været danskernes foretrukne ferieform ved Gardasøen (og resten af Italien for den sags skyld).

Og det er meget naturligt. For camping ved Gardasøen har noget at tilbyde alle – unge, gamle, børnefamilier og par.

Hvor camping tidligere var forbundet med primitive forhold i et varmt telt, kan campingpladserne ved Gardasøen i dag tilbyde alle de former for luksus, som mange efterspørger.

Det er dog også stadig muligt at gå i den helt anden retning og finde en hyggeligt, lille campingplads midt i naturen – langt fra alt den hektiske aktivitet, der også foregår ved Gardasøen.

Fordelene (og ulemperne) ved camping

Camping ved Gardasøen giver en lang række fordele – men også nogle få ulemper.

Først og fremmest er camping en billig overnatningsform – også selvom I eventuelt efterspørger faciliteter som pool, restauranter og legeområder.

Specielt hvis I selv medbringer jeres eget hjem i form af telt eller egen campingvogn, kan jeres ferie til Gardasøen gøres rigtig billigt.

Er I en børnefamilie, så er jeres børn nærmest også helt sikre på at finde legekammerater, hvis I vælger en af de større familiecampingpladser – som alle de andre børnefamilier også efterspørger.

Endelig kan I også komme meget tættere på naturen i forhold til, hvis I bor på hotel eller i en feriebolig. Det kræver bare, at I vælger en af de naturskønne campingpladser i bjergene omkring Gardasøen.

Camping - børn
Camping kan både give nye legekammerater og masser af naturoplevelser.

Den væsentligste ulempe ved campingferie er, at I ikke får den samme form for bekvemmelighed som på et hotelværelse eller i en feriebolig. Dette kan dog delvist afhjælpes, hvis I vælger et mobilhome eller en hytte – fremfor telt eller campingvogn.

Vil I have det største udvalg af campingpladser, er det samtidig også nødvendigt, at I kører i bil til Gardasøen.

For ankommer I til Gardasøen med fly, tog eller bus, kan I jo i hvert fald ikke medbringe campingvogn eller det store villatelt.

Her står den i stedet på et mindre telt – eller alternativt mobilhome, bungalow eller campinghytte.

Campingpladser i alle prisklasser

Skal det være 5-stjernet luksus eller prisvenligt? Det er helt op til jer. For der er campingpladser for enhver smag ved Gardasøen.

Er I afsted på tur hele dagen, og skal I bare bruge campingpladsen som en overnatningsmulighed, så kan I roligt gå efter en af de billigere campingpladser.

Her får I kun de mest basale faciliteter, som man har brug for på en campingferie. Til gengæld er det også meget billigt.

Hvis campingpladsen omvendt er en stor del af selve ferien, så er det måske værd at ofre lidt mere og bo på en af luksuscampingpladserne.

De bedste campingpladser ved Gardasøen tilbyder en lang række faciliteter, som selv hotelgæsterne vil kigge misundeligt efter.

På campingpladserne med 4-5 stjerner er der som regel kæmpe poolområder, vandland, legepladser, internet og underholdning til både børn, teenagere og voksne.

Camping - pool
Mange af campingpladserne ved Gardasøen har sjove poolområder.

De fleste campingpladser har også butikker, så I kan klare jeres indkøb på selve pladsen. Og hvis I bor på en af de større campingpladser, vil der som regel også være en eller flere restauranter, som I kan spise på i løbet af dagen.

Så der er altså campingpladser til alle budgettet ved Gardasøen.

Hvis I vil spare endnu flere penge, kan I overveje at rejse til Gardasøen i f.eks. påsken eller efterårsferien, hvor vejret stadig er fint nok til at bo i mobilhome eller hytte – men hvor det ofte er muligt at finde et godt tilbud på en campingplads.

Den samlede udgift til jeres campingferie afhænger dog ikke kun af den campingplads, som I vælger. Den afhænger også af, hvordan I vælger at bo.

Telt, campingvogn, mobilhome eller hytte

Der var engang hvor campingferie var lig med et telt eller campingvogn.

Sådan er det dog ikke nødvendigvis mere. For mange campingpladser tilbyder en lang række andre overnatningsmuligheder.

Den mest basale (og billigste) løsning er naturligvis stadig at medbringe jeres eget telt, som I så slår op på den angivne standplads på campingpladsen.

Samtidig er det også den mest fleksible løsning. For det er sjældent, at I ikke kan få plads til jeres telt på en eller anden campingplads ved Gardasøen.

I højsæsonen er det dog stadig værd at bestille på forhånd, da de mest populære pladser hurtigt bliver udsolgt – selv for telte.

Alternativt kan I også vælge at spænde campingvognen bag bilen – og derved bo lidt mere luksuriøst med toilet og minikøkken.

Det er naturligvis noget mere bekvemt. Men til gengæld skal I så også trække jeres campingvogn hele vejen ned igennem Tyskland, Østrig og til Norditalien – i et forholdsvis langsomt tempo.

Det slipper I for, hvis I vælger en af de overnatningsformer, der fast står på mange campingpladser i området omkring Gardasøen.

Igen er der en lang række forskellige muligheder – med varierende bekvemmelighed og dertil hørende pris.

Først mulighed er et af de komfortable luksustelte, der allerede er slået op på campingpladser.

Her får I stadig følelsen af at sove I telt – men uden at skulle ligge dårligt på en luftmadras. Og I slipper også for besværet med at skulle slå teltet op. Det er allerede klaret for jer – og I skal derfor bare koncentrere jer om at flytte ind.

Lidt længere oppe på skalaen er mobilhomes.

Et mobilhome er en blanding mellem en campingvogn uden hjul og en hytte.

Også her varierer standarden meget – fra forholdsvis primitive mobilhomes med kun et enkelt værelse med en enkelt seng til mobilhomes med flere værelser, køkken, stue, toilet og aircondition.

Camping - mobilhome
Lej et mobilhome og få større bekvemmelighed.

Endelig er der også mange campingpladser, der tilbyder bungalows og hytter – hvor I får alle de bekvemmeligheder, som I kender fra hoteller og ferieboliger.

Som regel er hytterne dog forholdsvis små. Så de kan i størrelse ikke direkte sammenlignes med et decideret feriehus.

Campingpladserne giver altså en kæmpe frihed i valg af overnatningsform – fra telt og campingvogn til mobilhome og hytte.

Hvis har største betydning, så medbring jeres eget telt eller campingvogn. Er bekvemmelighed omvendt vigtigere, så brug lidt flere penge på et mobilhome eller en hytte.

Vælger I den sidste løsning, er det dog vigtigt at være ude i så god tid som muligt med bestillingen – for så får I langt mere at vælge imellem, inden det bliver udsolgt.

Byliv, badning eller natur

Mange af Gardasøens campingpladser ligger ude i den smukke natur – enten direkte ned til søen, i de omkringliggende bjerge eller tæt på de små, hyggelige byer.

Så igen er det vigtigt at gøre op, hvad der er vigtigst for jer.

Vil I gerne kunne bade i søen hver dag? Så skal I måske vælge en campingplads med en sandstrand ned til Gardasøen.

Er I mere til lange gå- eller cykelture? Så er det nok bedre at vælge en af de campingpladser, der ligger længere oppe i bjergene.

Eller måske er det vigtigste for jer, at I er tæt på butikker, restauranter og barer. Så er en campingplads, der ikke ligger alt for langt fra bycentrum, nok det rette valg.

En del af valget vil dog delvist blive taget for jer, hvis I går efter en af de store campingpladser med alle faciliteter.

For på grund af størrelsen vil de i de fleste tilfælde ligge lidt uden for byen. Men hvis I er på bilferie, er det jo heller ikke noget problem.

Og så behøver det heller ikke være enten eller. For så kan I bo ude i naturen ved søen eller i bjergene – og samtidig kun have en kort køretur ind til nærmest by.

Hvor skal I bo?

Valget af campingplads afhænger dog ikke kun af faciliteter, pris og valget mellem byliv og natur.

I skal også overveje hvor ved Gardasøen, I vil bo. Skal det være øst, vest, syd eller nord? Er det Bardolino, der trækker? Eller vil I hellere bo i nærheden af Toscolano?

For mange er disse spørgsmål nok ikke så vigtige – så længe campingpladsen bare er god.

Men enkelte har det stor betydning i forhold til de byer, seværdigheder og aktiviteter, som de gerne vil have bliver en del af deres ferie.

Så hvis I gerne vil bo et bestemt sted, er det endnu vigtigere, at I er hurtigt ude med jeres bestilling. For ellers risikerer I, at den campingplads, som I har udset jer, allerede er udsolgt.

Hvilken campingplads skal I vælge?

Når I skal finde den helt rette campingplads, er der altså en række faktorer, der vil være afgørende for jeres valg:

 • Pris
 • Faciliteter
 • Overnatningsformer
 • Omgivelser
 • Område

Hvad der vægter højest, vil naturligvis være individuelt.

For nogen er prisen vigtigst. Og så må resten komme i anden række.

Andre vil fokusere på faciliteterne – og være klar til at betale prisen samtidig med, at det måske ikke betyder så meget, hvor campingpladsen lige ligger.

Nogle vil måske have krav til bekvemmelighed – og kun gå efter en campingplads, der tilbyder f.eks. mobilhome eller hytte.

Og for andre igen vægter omgivelserne og området højest. Hvis de kan bo i naturskønne omgivelser i nærheden af deres yndlingsby, vil de være klar til at se stort på, om campingpladsen har lækre faciliteter, luksusovernatning og masser af underholdning.

Camping - natur
Vægter I naturoplevelser eller faciliteter højest?

Det kan også være, at der er helt særlige krav til campingpladsen, som ikke direkte har noget med ovenstående at gøre – f.eks. at det er tilladt at have hund med. Så skal det naturligvis også tages med i overvejelserne.

Hvis I er heldige, så kan I sikkert finde en campingplads, der opfylder alle jeres ønsker – specielt hvis I er ude i god tid med bestillingen.

Men kan det ikke lade sig gøre, må I beslutte jer for, hvad der vægter højest.

Er det vandreture eller vandland? Lokation eller luksushytte? Pris eller pool?

Når I har gjort jer alle disse overvejelser, er det bare at finde en campingplads ved Gardasøen, der passer til jeres ønsker.

14 populære campingpladser

Selv efter at I har gjort jeres ønsker og behov op, kan det stadig være lidt svært at finde den helt rette campingplads.

Derfor får I her hele 14 af de mest populære campingpladser ved Gardasøen – med varierende pris, faciliteter og beliggenhed.

Klik på linket for at se nærmere på den enkelte plads – inklusiv priser og overnatningsmuligheder.

 • Camping Bella Italia (livlig campingplads ved Peschiera del Garda med stort poolområde, vandlegepladser, babyområde, kunstig strand, børneklub og kajaksejlads)
 • Camping Eden (hyggelig campingplads for hele familien ved San Felicia de Benaco med to pools, børnepool, vandrutsjebane, tennis, legeplads, restaurant og bar)
 • Camping Europa Silvella (camping direkte ned til Gardasøen lidt syd for  San Felicia de Benaco med pool, børneunderholdning, legeplads og mulighed for vandring, cykling, sejlsport og vandski)
 • Eurocamping Pancego (velordnet campingplads lige ved Gardasøen imellem Lazise og Peschiera del Garda med pool, bar, restaurant, legeplads og masser af vandsport)
 • Camping du Parc (familiecamping direkte ved Gardasøen og tæt på Lazise med pool, børnebassin, legeplads, restaurant og minimarked)
 • Camping Cisano & San Vito (campingplads ved Cisano med mulighed for både solbadning på stranden, vandcykling på søen og almindelig cykling i området)
 • Camping Fontanelle (rolig campingplads for hele familien i udkanten af Moniga del Garda med pool, børnebassin, bar, restaurant, vandsport og masser af legekammerater)
 • Camping Lido (camping ved børnevenlig strand lige imellem Lazise og Peschiera del Garda med pool, tennis, børneklub, legeplads, shows og livemusik)
 • Village Camping San Benedetto (ægte familiecamping direkte ved Gardasøen og i gåafstand til Peschiera del Garda med med pool, kanosejlads, boldspil, restaurant, miniklub og børneunderholdning)
 • Butterfly Camping Village (perfekt camping for familien med mindre børn lige nord for Peschiera del Garda med pool, legeområde, boldspil og smukke omgivelser)
 • Del Garda Village & Camping (børnevenlig campingplads i udkanten af Peschiera del Garda med pool, bordtennis, børnediskotek, fitness, legeplads og børneklub)
 • Camping Village San Francesco (campingplads for sportsentutiasterne midt imellem Desenzano del Garda og Sirmione med mulighed for tennis, fitness og golf i nærheden)
 • Camping Weekend (populær campingplads for hele familien ved Cisano med vandsjov, miniklub, børnediskotek og masser af udflugtsmuligheder i lokalområdet)
 • Camping Wien (rustik campingplads direkte ved Gardasøen og midt imellem Peschiera del Garda og Sirmione med pool, legeplads, minimarked og pizzeria)

Forhåbentlig er der en af disse pladser, der opfylder lige præcis jeres behov.

Ellers kan I se endnu flere campingpladser ved at klikke jer ind på oversigten lige herunder.

Sunnycamp Holidays

Hyggelige campingpladser ved Gardasøen

Med hele 12 af de bedste campingpladser ved Gardasøen kan Sunnycamp Holidays tilbyde alt fra små, hyggelige pladser til store resorts med alle faciliteter. Så ligegyldigt om I er på jagt efter en teltplads eller et mobilhome, finder I helt sikkert en campingplads, der passer til jeres familie.


Risskov Bilferie

Perfekt kør-selv ferie til Gardasøen

275.000 tilfredse kunder taler deres tydelige sprog. Hos Risskov Bilferie får I den perfekte kør-selv ferie til Gardasøen. Og skulle I alligevel få selv det mindste problem, er der altid dansktalende personale klar ved telefonerne til at hjælpe dig.


Interhome

Dejlige ferieboliger ved Gardasøen

Interhome tilbyder mere end 250 forskellige ferieboliger ved Gardasøen. Med et feriehus eller en ferielejlighed får I friheden til at være helt jer selv, samtidig med at lokalt personale står til rådighed døgnet rundt, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp.


hotels-com

Lækre hoteller ved Gardasøen

Hos Hotels.com finder I over 600 forskellige hoteller ved Gardasøen - fra små, hyggelige pensionater til store resort med et hav af faciliteter. Vælg blandt alle de dejlige hoteller lige ved søen, i bjergene eller i en af de hyggeligt landsbyer.

Måske er du også interesseret i...