Ferieboliger ved Gardasøen

Ferielejlighed
En lejet feriebolig er på mange måder den ideelle måde at bo på ved Gardasøen. For her får I mere plads, større frihed og flere faciliteter i forhold til andre overnatningsformer. Og det behøver faktisk ikke engang være dyrere end et hotelværelse eller en hytte på en campingplads.

Indhold

Hvilken type ferie ønsker du dig?

Da de første danske turister begyndte at rejse til Gardasøen, faldt valget som regel på en campingplads. Senere fik de så også smag for at bo på et af de mange hoteller, der ligger omkring søen.

Men de seneste år har lejede feriehuse og ferielejligheder blevet en populær overnatningform.

Og det er ikke uden grund. For når du bor i din egen feriebolig, får du en frihed, som de andre overnatningstyper ikke på samme måde giver.

Samme pris

At leje sit helt eget hus ved Gardasøen lyder umiddelbart som en dyr løsning, der kun er for de allerrigeste.

Men sådan behøver det ikke at være. For der findes ferielejligheder og feriehuse i alle prisklasser – fra de helt billige (og lidt skrabede modeller) til huse i den absolutte topklasse med alle mulige luksusfaciliteter.

Faktisk præcis som det også er med campingpladser og hoteller.

Så det behøver ikke at være dyrere at bo i en feriebolig i Italien i forhold til f.eks. et hotelværelse eller et mobilhome på en campingplads.

Til gengæld får I langt mere for pengene, hvis I lejer et hus eller en lejlighed ved Gardasøen.

For hvor et hotelværelse som regel kun har et (eller måske to) værelser, så indeholder de fleste ferielejligheder normalt flere sove- og badeværelser, stue, køkken og terrasse eller balkon.

Og det samme gælder naturligvis også i forhold til camping, hvor der jo ikke er meget komfort i et telt eller en campingvogn i forhold til jeres helt eget hjem. Og det samme gælder også for en hytte eller mobilhome sammenlignet med en større bolig.

Endelig er det også værd at huske på, at private ferielejeboliger giver mulighed for f.eks. selv at lave mad i stedet for at spise ude tre gange om dagen – og dermed også spare penge på de dyre restaurantbesøg.

Samme bekvemmelighed

Mange fravælger ferieboligen, fordi de ikke regner med at kunne få samme bekvemmelighed, som et hotelværelse giver.

Men sådan behøver det ikke at være. For der findes masser af ferielejeboliger med den samme luksus, som selv de bedste hoteller.

Ferielejlighed - luksus
En feriebolig ved Gardasøen kan fås i mange forskellige prisklasser.

En del ferielejligheder ligger i et mindre resort, hvor man deler en række fællesfaciliteter som f.eks. pool og fitnesscenter.

Vil I have den absolutte luksus, så kan I også leje en feriebolig ved Gardasøen med privat pool. Det er der ingen tvivl om, at børnene vil elske.

Så det skal altså ikke være ønsket om høj standard og bekvemmelighed, der skal afskrække jer fra at leje en feriebolig ved Gardasøen.

Større frihed

Den væsentligste årsag til at vælge sin egen feriebolig nær Gardasøen er dog hverken prisen eller bekvemmeligheden.

Det er den kæmpe frihed, som I får.

I kan selv lave mad. Og I kan fylde køleskabet med drikkevarer, så I ikke hele tiden skal på indkøb i hotellets bar eller campingpladsens kiosk.

Er I en familie med mindre børn, så vil I også få meget mere plads – i stedet for at skulle pakke jer sammen på et lille hotelværelse.

Og når børnene så skal sove, behøver I ikke sidde med slukket lys på hotelværelset. I stedet kan I sidde i stuen eller på terrassen og hygge jer med en god flask italiensk vin.

Ferielejlighed - vin
Nyd et glas vin sammen, når børnene er lagt i seng.

Vil I gerne have “menneskets bedste ven” med på ferie, så er der masser af ferielejligheder ved Gardasøen, hvor det er tilladt at have hund med – noget som de færreste hoteller eller campingpladser giver lov til.

En feriebolig kan ofte også tilbyde en række faciliteter, som hoteller ikke har.

Mange ferieboliger har f.eks. både vaskemaskine og opvaskemaskine – noget som mange børnefamilier helt sikkert vil sætte pris på.

Rejser i flere generationer eller flere familier sammen, er det også muligt at bo under samme tag – i stedet for på hver jeres hotelværelse eller telt.

Det giver mulighed for langt mere hygge – hvor børnene leger sammen i haven eller ved poolen, mens de voksne griller kød på husets grill og deler en god flaske vin. Alt sammen uden at skulle forlade jeres fælles bolig.

Hvad har I brug for?

Inden I lejer et feriehus eller en feriebolig skal overveje, hvad I har brug for – præcis som hvis det var et hotel eller en campingplads.

Har I f.eks. kun brug for en simpel lejlighed til at overnatte i? Eller skal I have et større feriehus med alle faciliteter og plads til en større familie.

Har I børn med på ferien til Gardasøen, så vil en pool jo helt sikkert være et populært valg. Og som tidligere beskrevet, så kan det både være en fælles pool, som I deler med andre lejligheder/huse. Eller det kan være jeres helt egen, private pool.

I skal naturligvis også overveje hvor mange soveværelser og ikke mindst badeværelser, som I har brug for – i forhold til det antal personer, som I er.

Hvis I er en børnefamilie, er det jo f.eks. rart, at børnene kan få deres eget værelse – og ikke skal sove på en opredning i stuen.

Og er I flere familier, som rejser sammen, vil I helt sikkert også sætte pris på at have hvert jeres badeværelse.

Omvendt er det jo ikke nødvendigt på samme måde, hvis I f.eks. bare er en familie på to voksne og to mindre børn. Her tæller en større stue/terrasse nok mere, så I voksne kan hygge jer om aftenen.

Så det handler altså om at gøre jeres behov op i forhold til antallet af gæster, sovepladser, badeværelser og faciliteter – og så finde en feriebolig, der kan opfylde disse behov.

Hvor vil I bo?

Valget af feriebolig handler dog ikke kun om antal personer, størrelse og faciliteter.

Det handler i lige så høj grad også om, hvor ferieboligen skal ligge.

For rundt langs Gardasøen ligger der masser af ferielejligheder og feriehuse, som på hver deres måde kan tilbyde noget særligt.

Så vil I helst bo i nærheden af søen, hvor I kan tage en badetur hver morgen? Eller vil I hellere have en ferielejlighed med udsigt længere oppe i bjergene?

Eller er det vigtigste, at der er kort afstand til butikker og restauranter? For så skal I nok vælge en ferielejlighed ved Lazise, Limone eller en af de andre, større byer ved Gardasøen.

Ferielejlighed - hvor
Vælg om I vil bo ved søen, i bjergene eller i byen.

Der er altså både ferielejeboliger, der ligger centralt i byerne langs Gardasøen, hvor der er kort til alle bekvemmelighederne. Og der er ferielejeboliger, der ligger lidt længere væk fra alt, hvor naturen er i fokus.

Men i den sidste ende er der jo heldigvis ikke noget ved Gardasøen, der ligger meget langt væk – i hvert fald hvis I har bil med.

Så I kan sagtens bo i bjergene og stadig havde søen og byerne indenfor få minutters kørsel.

Eller bo centralt i en af byerne og så køre af sted for de smukke naturoplevelser i bjergene.

Er en feriebolig det rette valg?

Selvom en feriebolig giver rigtig mange fordele, så er det dog også værd lige at fokusere lidt på de ulemper, som denne boligform også har.

For godt nok giver et feriehus masser af privatliv – og det kan være dejligt.

Men omvendt er der så heller ikke de samme muligheder for at finde legekammerater, som f.eks. en campingplads eller et større hotel giver.

Så hvis det er meget vigtigt, er jeres helt eget feriehus måske ikke det bedste valg.

Dette problem kan dog løses ved at leje en ferielejlighed i et af de resorts, hvor der ligger en masse lejligheder samlet omkring fællesfaciliteterne som f.eks. poolen.

Serviceniveauet er som regel heller ikke lige så højt som på et hotel.

Der er f.eks. normalt ikke rengøring hver dag – hvilket der faktisk er mange, som sætter pris på. For så skal de ikke være ude af deres værelse på et bestemt tidspunkt.

Glem også alt om roomservice. Hvis I vil have mad eller drikke på værelset, må I selv hente det i køkkenet.

Og skulle I have spørgsmål til oplevelser og seværdigheder i området, så er der heller ikke altid en reception, der kan hjælpe jer. I stedet må I af sted til det lokale turistbureau.

Har I ikke bil med til Gardasøen, så begrænser det også udvalget af ferieboliger. For så bør I finde en lejlighed eller et hus, der ikke ligger alt for langt væk fra et sted, hvor I kan handle og eventuelt spise på restaurant om aftenen.

Er I på bilferie til Gardasøen, er det naturligvis ikke et problem.

Så ferieboliger har altså også visse ulemper.

Det er dog ikke sikkert, at det er et problem for jer. Men I bør under alle omstændigheder være bevidste om begrænsningerne.

Privat udlejning eller bureau?

Når I har besluttet jer for, at en feriebolig er det helt rette for jer – og hvordan og hvor I skal bo, er det sidste, store spørgsmål om hvem, som I skal leje boligen af.

Her er der grundlæggende to mulighed:

  • Privat
  • Bureau

De seneste år har Airbnb haft kæmpe fremgang. Og det gælder naturligvis også ved Gardasøen, hvor mange italienere sætter deres private sommerhus til udlejning.

Airbnb og andre private former for udlejning kan da også fungere rigtig fint.

Men det kræver, at du har tillid til udlejeren. Og hvis der går noget galt, så er det ikke altid, at løsningen ligger lige for.

Det er f.eks. ikke sjovt at have kørt hele vejen fra Danmark og så ikke kunne få adgang til ens bungalow, fordi at ejeren på grund af dårlige engelskkundskaber lige har misforstået ankomsttidspunktet.

Derfor vil det ofte også give en større sikkerhed at leje igennem et bureau – og meget gerne et i Danmark.

Her er tingene sat mere i system. Og skulle der gå noget galt, så er dansktalende hjælp ikke mere end et telefonopkald væk.

For der er altid en risiko for, at der går et eller andet galt, når man lejer en feriebolig (eller et hotelværelse eller en campingplads for den sags skyld).

Det store spørgsmål er derfor bare, hvordan problemet bliver håndteret. Og her er man bare mere sikker igennem et bureau end en eller anden tilfældig italiener.

Interhome

Dejlige ferieboliger ved Gardasøen

Interhome tilbyder mere end 250 forskellige ferieboliger ved Gardasøen. Med et feriehus eller en ferielejlighed får I friheden til at være helt jer selv, samtidig med at lokalt personale står til rådighed døgnet rundt, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp.


hotels-com

Lækre hoteller ved Gardasøen

Hos Hotels.com finder I over 600 forskellige hoteller ved Gardasøen - fra små, hyggelige pensionater til store resort med et hav af faciliteter. Vælg blandt alle de dejlige hoteller lige ved søen, i bjergene eller i en af de hyggeligt landsbyer.


Sunnycamp Holidays

Hyggelige campingpladser ved Gardasøen

Med hele 12 af de bedste campingpladser ved Gardasøen kan Sunnycamp Holidays tilbyde alt fra små, hyggelige pladser til store resorts med alle faciliteter. Så ligegyldigt om I er på jagt efter en teltplads eller et mobilhome, finder I helt sikkert en campingplads, der passer til jeres familie.


Risskov Bilferie

Perfekt kør-selv ferie til Gardasøen

275.000 tilfredse kunder taler deres tydelige sprog. Hos Risskov Bilferie får I den perfekte kør-selv ferie til Gardasøen. Og skulle I alligevel få selv det mindste problem, er der altid dansktalende personale klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Måske er du også interesseret i...